top of page

EXPERTISE EN VAKKENNIS VOOR ALLE HERSTELLINGEN VAN UW  WIJNKOELKASTEN

WijnkoelkastHerstellen

Sans titre-2.png

Snelle  wijnkoelkast reparatie service

All-in tarief van € 69,-

24/7 bereikbaar

Gecertificeerde monteurs

Wil u een afspraak maken met een technicus?

U kunt de technicus online boeken of telefonisch op het nummer 

+32 492 20 20 50

Voor huishoudtoestellen en professionele toestellen!

wijn koelkast_edited.png

WIJ HERSTELLEN ALLE MERKEN WIJNKOELKAST

Wijnkoelkast Herstellen

Wijnkoelkast wordt niet koud ? Merk je dat jouw Wijnkoelkast meer moeite heeft met het vasthouden van de juiste temperatuur? Het is vervelend wanneer de Wijnkoelkast slecht koelt. Niet alleen omdat jouw etenswaren dan eerder bederven, maar ook omdat de Wijnkoelkast vaker aanslaat. Dit heeft als gevolg dat het energieverbruik omhoog gaat en jou dus meer kosten oplevert. In de zomermaanden komt het wel eens voor dat een Wijnkoelkast niet koud genoeg wordt vanwege de hitte. De omgevingstemperatuur stijgt en niet alle Wijnkoelkast kunnen hier goed mee om gaan. Koelt jouw Wijnkoelkast ook op koudere dagen niet goed? Dan is er meer aan de hand. 

Wijnkoelkast laten repareren?

Hoe koud moeten Wijnkoelkast zijn? Maar hoe koud moet de Wijnkoelkast nu eigenlijk worden? De ideale Wijnkoelkast temperatuur is  

10 – 12 graden Celsius. Bij deze temperatuur zijn de producten namelijk het langst houdbaar. Dit is de ideale Wijnkoelkast temperatuur en voorkomt voedselbederf en verspilling. Het gaat namelijk de groei van schimmels en bacteriën tegen. Staat jouw koelkast te warm afgesteld? Dan bederven etenswaren sneller. Dit is niet goed voor je gezondheid, maar je moet ook eerder producten weggooien. Heb je de Wijnkoelkast te koud ingesteld? Dan verbruikt het apparaat onnodig veel energie. Dit is zonde voor je stroomrekening en slecht voor het milieu. Zet je koelruimte dus niet kouder dan 3 graden.

Oorzaken slecht koelende wijnkoelkast

Help, mijn Wijnkoelkast wordt niet koud! Als alles ontdooit in de Wijnkoelkast zit je waarschijnlijk met je handen in het haar. Vooral als even resetten niet helpt. We hebben de belangrijkste oorzaken voor een slecht koelende Wijnkoelkast op een rij gezet. 

Temperatuur instelling

Staat jouw Wijnkoelkast temperatuur wel goed ingesteld? Het klinkt misschien overbodig om te noemen, maar vaak vergeten mensen de ingestelde temperatuur te controleren. Is er onbewust iets veranderd aan de temperatuur instelling? Of is de draaiknop per ongeluk naar een lagere stand gedraaid? Dan is het niet gek dat de Wijnkoelkast te warm blijft. Controleer dus als eerste de instellingen.

Wil je de exacte temperatuur in de koelruimte weten? Deze kun je eenvoudig meten met een diepvriezer -thermometer in een glas water. Zo kun je bepalen welke stand nodig is om de benodigde temperatuur van 10 – 12 graden te halen. Heb je de Wijnkoelkast kouder gezet? Wacht dan 12 uur en meet de temperatuur nogmaals om te controleren of het nu goed werkt.

Deurrubbers versleten

De rubbers van een Wijnkoelkastdeur zijn erg belangrijk voor het vasthouden van de koude temperatuur. Zijn de deurrubbers versleten? Dan komt er meer warme lucht in de koelruimte vanaf buiten. Dit heeft verschillende nadelen. Zo zal de koelkast warm worden en ontstaat er condens op de achterwand. Dit kan aanvriezen, met als gevolg ijsvorming in de koelkast. Ook zorgen slechte deurrubbers er voor dat de compressor harder moeten werken. Dit betekent een hoger energieverbruik.

Is jouw Wijnkoelkast niet koud genoeg en last van veel condens? Controleer dan de rubbers eens goed op slijtageplekken. Je kunt de kwaliteit ook controleren door een zaklamp in de koelruimte te leggen. Komt er licht door de deurrubbers naar buiten? Dan moeten de rubbers vervangen worden.

Vervuilde condensor wijnkoelkast 

Een andere oorzaak die er voor kan zorgen dat de Wijnkoelkast niet koud wordt is een vervuilde condensor. Dit kan leiden tot het verkeerd koelen van de Wijnkoelkast. De condensor vind je aan de achterkant of onderzijde van het apparaat. Zit er veel vuil op de condensor dan belemmert dit de warmte-afgifte van de condensor. Met als gevolg dat de Wijnkoelkast te warm wordt.

Je kunt een vervuilde condensor gelukkig zelf schoonmaken. Schakel de koelkast helemaal uit en check in de handleiding waar dit onderdeel zich bevindt. Maak het schoon met een zachte borstel of doekje om de diepvriezer weer goed te laten koelen.

Slechte circulatie koude lucht

Wordt de koelruimte niet koud genoeg? Dan kan dit ook te maken hebben met iets simpels, zoals de plaatsing van producten in de Wijnkoelkast . In de koelruimte zitten ventilatieopeningen waar de koude lucht door naar buiten komt om zich te verspreiden door de gehele Wijnkoelkast . Als je grote potten of pakken drinken voor deze openingen zet, blokkeer je de luchtcirculatie.

Koelt jouw Wijnkoelkast slecht, maar lijkt er geen sprake te zijn van een defect? Kijk dan even goed naar hoe je de koelruimte hebt ingericht. Plaats producten niet direct tegen de achterwand aan en zorg dat opening vrij zijn om goed te ventileren.

Defecte thermostaat

Regelmatig zien we dat de thermostaat of temperatuursensor defect is. Dit zien we bijvoorbeeld bij koelvriescombinaties, de Wijnkoelkast wordt niet koud maar het vriesgedeelte wel. De thermostaat geeft geen goed signaal meer door om te koelen waardoor de koelruimte niet koel genoeg wordt.

Je kunt de thermostaat controleren door deze door te verbinden. Haal de thermostaat los en verbind de twee draden (vaak bruin en zwart) met elkaar. Als de compressor nu aanslaat en continu blijft draaien is dit een teken dat de thermostaat kapot is en vervangen moet worden. De thermostaat of sensor vind je meestal achter de binnenverlichting of temperatuurknop.

Stoffige radiator

Een andere mogelijke oorzaak is dat de radiator aan de achterzijde onder het stof en vuil zit. Deze spiralen kun je eenvoudig stofvrij maken met een zachte borstel of stofzuiger met plumeauborstel. Als er te veel stof op de koelribben zit wordt de radiator niet meer genoeg gekoeld. Wees echter wel voorzichtig bij het schoonmaken en zorg dat er geen beschadigingen of lekkages ontstaan. Dan ben je namelijk verder van huis.

Wijnkoelkast  wordt niet koud?

Een slecht Wijnkoelkast  is erg vervelend. Je etenswaren worden namelijk niet onder optimale condities bewaard. En dat is toch waar je een Wijnkoelkast voor hebt gekocht. Met dze tips kun je proberen te achterhalen er voor zorgt dat jouw Wijnkoelkast niet koud wordt. Heb je alles geprobeerd en blijf je problemen met de temperatuur houden? Dan bestaat de kans dat er een lek in het koelsysteem zit. De Wijnkoelkast heeft dan niet meer genoeg koelmiddel om de gehele Wijnkoelkast koud te krijgen. We raden je in dit geval aan om een monteur naar de Wijnkoelkast te laten kijken. In veel gevallen zal het echter verstandiger zijn om een nieuwe Wijnkoelkast te kopen.

Veelgestelde vragen FQA

Wat kost het om mijn wijnkoelkast te herstellen ?

Voor een visitatie inclusief de verplaatsing en de vaststelling betaalt u slechts €69 Incl. BTW  incl. 15 minuten reparatie. Vervolgens € 24,-  per begonnen kwartier. 

Hoe lang duurt de herstelling ?

Een reparatie duurt gemiddeld 30 @ 45 minuten  afhankelijk van de diagnose. Onze technieker brengt u tijdens het eerste kwartier, inbegrepen in de visitatie kosten, op de hoogte van de mogelijke kosten.

Wanneer wordt de herstelling uitgevoerd ?

Elke werkdag van 08:00 tot 18:00
Zaterdag / Zondag van 08:00 tot 14:00 

Hersteltariven

Wijnkoelkast Herstelling

 • Verplaatsingskosten

 • 15 minuten reparatie

 • Garantie op de reparatie

 • Diagnosestelling

€69 (incl. BTW) Werktijd €24,50 per 15 minuten (incl. BTW)
Eventuele benodigde wisselstukken worden apart aangerekend

Afrekenen

De factuur voor het herstel dient meteen ter plaatse aan de monteur te worden voldaan, dit kan met Payconiq, Bancontact of contant.

Sans titre-2.png

U kan zelf online een serviceafspraak maken en u selecteert zelf een dag of tijd die voor u het beste uitkomt

Herstelling bij u op locatie door een technieker van Witgoed Service

We starten met een uitgebreide probleemanalyse en inschatting van de kosten

3 maanden garantie op de herstelling (indien dezelfde panne zou terugkeren)

Advies over het onderhoud en correct gebruik van uw toestel

Gebruik van originele Witgoed-onderdelen van alle merken

AFSPRAAK MAKEN MET WITGOED SERVICES

Witgoed service en werkplaatsen

Ons werkgebied is heel Vlaams Gewest en Brussel. Wij kunnen altijd snel bij u zijn door onze vestigingen verspreid over heel Vlaams Gewest.

Antwerpen

 • Antwerpen

 • Mechelen

 • Turnhout

 • Geel

 • Lier

West-Vlaanderen

 • Bruggen

 • Ieper

 • Kortijk

 • Oostende

 • Roeselare

Oost-Vlaanderen

 • Gent

 • Aalst

 • Sint-Niklaas

 • Dendermonde

 • Lokeren

Vlaams-Brabant

 • Brussel

 • Vilvoorde

 • Halle

 • Leuven

Limburg

 • Hasselt

 • Genk

 • Sint-Truiden

 • Lommel

 • Bilzen

 • Tongeren

WITGOED MERKEN EN TOESTELLEN

Wij zijn gespecialiseerd in de onderstaande merken

Montage en herstel van talrijke witgoed merken Depannagedienst voor alle witgoed en alle merken zoals o.a. :

aeg-2.webp
blomberg-1.webp
elektrolux-1.webp
ignis-1.webp
siemens-2.webp
atag-1.webp
candy-1.webp
hotpoint-ariston-1.webp
koenic-1.webp
smeg-1.webp
bosch-2.webp
cylinda-1.webp
ikea-2.webp
lg-2.webp
whirlpool-1.webp
bauknecht-1.webp
constructa-1.webp
inventum-2.webp
miele-1.webp
beko-1.webp
etna-1.webp
indesit-1.webp
samsung-2.webp
zanussi-1.webp

WIJ ZIJN 7/7 TELEFONISCH BEREIKBAAR VAN 8u00 TOT 20u00

Wij zijn 7/7 telefonisch bereikbaar van 8u00 tot 20u00.

AFSPRAAK VAATWASSER
Sans titre-2.png

Afspraak inplannen

Vul het formulier en geef zelf aan wanneer uw wijnkoelkast hersteld dient te worden.

Wij nemen contact met u op om de afspraak te bevestigen. Komt u er niet uit? Bel ons dan gerust. +32 (0)492/20 20 50

Bestand uploaden

😃 Bedankt voor de inzending! 😃

Wij nemen contact met u op om de afspraak te bevestigen. 

Witgoed Servie Team

In de meeste gevallen kunnen we binnen 24 uur uw witgoed apparaat herstellen.

Wij werken met een all-in start tarief van € 69,- . Bij ons heeft u geen verassingen achteraf.

Wij zijn 7 op 7 bereikbaar. In de meeste gevallen heeft u een afspraak binnen één werkdag.

Actief in Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant.

bottom of page