top of page

EXPERTISE EN VAKKENNIS VOOR ALLE HERSTELLINGEN VAN UW  DROOGKASTEN

Droogkast
Herstellen

Sans titre-2.png

Snelle  droogkast reparatie service

All-in tarief van € 69,-

24/7 bereikbaar

Gecertificeerde monteurs

Wil u een afspraak maken met een technicus?

U kunt de technicus online boeken of telefonisch op het nummer 

+32 492 20 20 50

Voor huishoudtoestellen en professionele toestellen!

Droogkast miele_edited.jpg

WIJ HERSTELLEN ALLE MERKEN DROOGKAST

Droogkast Herstellen

Droogkast is één van de meest gebruikte witgoed apparaten. Heb je een wasje gedraaid? Dan wil je snel weer over droge handdoeken en droog beddengoed beschikken. Een kapotte droogkast schopt dus al snel je huishouden in de war.

Als jouw condensdroger of warmtepompdroger niet meer goed werkt, dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. 

Meest voorkomende problemen droger

Wanneer jouw droogapparaat kapot gaat zit je al snel in dubio. Ga je een nieuwe droger kopen of laat je deze repareren? In veel gevallen is een wasdroger reparatie snel uit te voeren. Zeker door een erkende vakman. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met drogers?

Droogprogramma duurt erg lang

Blijft de wasdroger lang bezig met een droogprogramma en wordt de was niet goed droog? Dan heeft dit vaak te maken met een verstoorde circulatie van warmte in de droogtrommel. Dit kan worden veroorzaakt door een verstopt of defect pluizenfilter. Je kunt dit zelf verhelpen, maar als het filter vervangen moet worden is het beter om dit te laten doen door een wasdroger monteur.

Deur trommel sluit niet meer

Het komt regelmatig voor dat de deur van een wasdroger blijft hangen. De deur kan niet meer open of hij sluit niet meer goed. Vaak is dit een mechanisch probleem en is vervanging van het haakje in de deurgreep voldoende. Soms is het echter ook een elektronisch probleem en wordt dit veroorzaakt door een defecte printplaat. Voor jouw wasdroger reparatie kan de monteur goedkoop de printplaat vervangen.

Wasdroger wordt niet goed warm

Als de wasdroger niet meer goed warm wordt dan komt jouw wasgoed nat uit de trommel. Ongeacht welke stand of welk programma je selecteert, de droger blijft koud. Dit betekent dat de thermostaat defect is en vervangen moet worden. Een monteur kan dit voor je doen, via Slimster boek jij een vakman voor de laagste kosten!

Wasdroger schoonmaken: stappenplan

Het is een klusje dat je misschien niet graag doet; de wasdroger schoonmaken. Toch is het erg belangrijk. Ten eerste kan regelmatig onderhoud de levensduur van de droger verlengen. Ook presteert een verstopte of vuile wasdroger minder goed en wordt jouw wasgoed dus minder snel droog. Bovendien verbruikt het apparaat meer energie en bestaat er een groter risico op brandgevaar.

Allemaal redenen dus om toch regelmatig de droger te reinigen. In dit DroogPedia artikel op Slimster.nl leggen we je precies uit hoe je jouw wasdroger kunt schoonmaken. Bekijk ons wasdroger schoonmaken stappenplan inclusief nuttige tips!

wasdroger-schoonmaken-stappenplan.jpg

Stappenplan wasdroger schoonmaken

Met ons wasdroger schoonmaken stappenplan kun je warmtepompdrogers en condensdrogers reinigen. Je zult ongeveer 20 tot 30 minuten bezig zijn. Om jouw droger schoon en stofvrij te maken heb je de volgende dingen nodig:

Warm sopje

Stofzuiger

Schoonmaakdoek / microvezeldoek

Schoonmaakazijn

Douchekop met stromend water

1. Pluizenfilter reinigen

Het eerste wat je gaat schoonmaken van de droger is het pluizenfilter. Dit filter vangt het stof op dat vrijkomt bij het drogen. Bij de meeste drogers vind je dit filter in de deuropening. Maar per droger merk en model kan dit verschillen. Kun je het pluizenfilter niet vinden? Controleer dan even in de handleiding waar deze zich precies bevindt.

Na ieder droogprogramma haal je het filter uit de machine en haal je (met de hand) het stof eruit. Zo kun je de grote stofophopingen weghalen. Maar het is aan te raden om ook minimaal eens per maand het pluizenfilter zeer goed te reinigen. Gebruik een stofzuiger om al het stof te verwijderen. Haal daarbij ook alle stofophopingen in de ruimte waar het filter wordt geplaatst weg.

2. Condensor schoonmaken

Vervolgens ga je de condensor schoonmaken. Hierbij is het verschil tussen condensdrogers en warmtepomp wasdrogers duidelijk zichtbaar. Volg dus onze condensor schoonmaak tips.

Condensdroger

Bij een condensdroger kun je de condensor verwijderen. Meestal zit deze aan de linkerkant van de droger, aan de onderzijde achter een klep. Je haalt de condensor uit de droger door de sluitingen (meestal 1 of 2) los te draaien. Je kunt de condensor hierna afspoelen met een douchekop of onder de kraan. Maak de condensor droog en haal een vochtige doek door de ruimte waar hij wordt geplaatst. Nu kun je de condensor weer terugzetten in de droger.

Warmtepompdroger

Bij een warmtepompdroger kun je de condensor niet loshalen. Heeft jouw droger een condensor die niet zelfreinigend is? Dan zit het filter vaak achter een klep. Je kunt deze schoonmaken met de borstel van je stofzuiger. Check wel altijd even de instructies uit de handleiding. Tegenwoordig hebben veel warmtepompdrogers een zelfreinigende condensor. Deze reinigen zichzelf en hoef jij dus niet schoon te maken. Je herkent dit aan de term "selfcleaning".

3. Droogtrommel reinigen

Uiteraard mogen we de trommel niet vergeten. In de droogtrommel zit een ingebouwde sensor. Deze meet de hoeveelheid was en de vochtgraad. Hierdoor wordt het droogprogramma beter afgestemd op jouw wasgoed. Na verloop van tijd kan er een vuilig laagje (vaak door wasverzachter) in de trommel ontstaan en deze vermindert de werking van de sensor. Maak de droogtrommel schoon met een warm sopje en microvezeldoek. Eventueel kun je ook schoonmaakazijn gebruiken om de trommel te reinigen.

4. Buitenkant droger schoonmaken

De laatste stap in ons wasdroger schoonmaken stappenplan betreft de buitenkant. Met een warm sopje en schoonmaakdoek kun je de buitenzijde van de droger afnemen. Gebruik warm / heet water om alle vuil- en zeepresten los te weken. Zo maak je de wasdroger weer fris en stralend schoon.

Door de bovenstaande stappen te volgen kun je jouw wasdroger schoonmaken. Hiermee verleng je de levensduur en zorg je er voor dat jouw wasgoed droger én frisser uit de trommel komt. Reinig je droger eens per 2 tot 3 maanden voor het beste onderhoud.

Veelgestelde vragen FQA

Wat kost het om mijn droogkast te herstellen ?

Voor een visitatie inclusief de verplaatsing en de vaststelling betaalt u slechts €69 Incl. BTW  incl. 15 minuten reparatie. Vervolgens € 24,-  per begonnen kwartier. 

Hoe lang duurt de herstelling ?

Een reparatie duurt gemiddeld 30 @ 45 minuten  afhankelijk van de diagnose. Onze technieker brengt u tijdens het eerste kwartier, inbegrepen in de visitatie kosten, op de hoogte van de mogelijke kosten.

Wanneer wordt de herstelling uitgevoerd ?

Elke werkdag van 08:00 tot 18:00
Zaterdag / Zondag van 08:00 tot 14:00 

Hersteltariven

Doogkast Herstelling

 • Verplaatsingskosten

 • 15 minuten reparatie

 • Garantie op de reparatie

 • Diagnosestelling

€69 (incl. BTW) Werktijd €24,50 per 15 minuten (incl. BTW)
Eventuele benodigde wisselstukken worden apart aangerekend

Afrekenen

De factuur voor het herstel dient meteen ter plaatse aan de monteur te worden voldaan, dit kan met Payconiq, Bancontact of contant.

Sans titre-2.png

U kan zelf online een serviceafspraak maken en u selecteert zelf een dag of tijd die voor u het beste uitkomt

Herstelling bij u op locatie door een technieker van Witgoed Service

We starten met een uitgebreide probleemanalyse en inschatting van de kosten

3 maanden garantie op de herstelling (indien dezelfde panne zou terugkeren)

Advies over het onderhoud en correct gebruik van uw toestel

Gebruik van originele Witgoed-onderdelen van alle merken

AFSPRAAK MAKEN MET WITGOED SERVICES

Witgoed service en werkplaatsen

Ons werkgebied is heel Vlaams Gewest en Brussel. Wij kunnen altijd snel bij u zijn door onze vestigingen verspreid over heel Vlaams Gewest.

Antwerpen

 • Antwerpen

 • Mechelen

 • Turnhout

 • Geel

 • Lier

West-Vlaanderen

 • Bruggen

 • Ieper

 • Kortijk

 • Oostende

 • Roeselare

Oost-Vlaanderen

 • Gent

 • Aalst

 • Sint-Niklaas

 • Dendermonde

 • Lokeren

Vlaams-Brabant

 • Brussel

 • Vilvoorde

 • Halle

 • Leuven

Limburg

 • Hasselt

 • Genk

 • Sint-Truiden

 • Lommel

 • Bilzen

 • Tongeren

WITGOED MERKEN EN TOESTELLEN

Wij zijn gespecialiseerd in de onderstaande merken

Montage en herstel van talrijke witgoed merken Depannagedienst voor alle witgoed en alle merken zoals o.a. :

aeg-2.webp
blomberg-1.webp
elektrolux-1.webp
ignis-1.webp
siemens-2.webp
atag-1.webp
candy-1.webp
hotpoint-ariston-1.webp
koenic-1.webp
smeg-1.webp
bosch-2.webp
cylinda-1.webp
ikea-2.webp
lg-2.webp
whirlpool-1.webp
bauknecht-1.webp
constructa-1.webp
inventum-2.webp
miele-1.webp
beko-1.webp
etna-1.webp
indesit-1.webp
samsung-2.webp
zanussi-1.webp

WIJ ZIJN 7/7 TELEFONISCH BEREIKBAAR VAN 8u00 TOT 20u00

Wij zijn 7/7 telefonisch bereikbaar van 8u00 tot 20u00.

AFSPRAAK VAATWASSER
Sans titre-2.png

Afspraak inplannen

Vul het formulier en geef zelf aan wanneer uw toestel hersteld dient te worden.

Wij nemen contact met u op om de afspraak te bevestigen. Komt u er niet uit? Bel ons dan gerust. +32 (0)492/20 20 50

Bestand uploaden

😃 Bedankt voor de inzending! 😃

Wij nemen contact met u op om de afspraak te bevestigen. 

Witgoed Servie Team

In de meeste gevallen kunnen we binnen 24 uur uw witgoed apparaat herstellen.

Wij werken met een all-in start tarief van € 69,- . Bij ons heeft u geen verassingen achteraf.

Wij zijn 7 op 7 bereikbaar. In de meeste gevallen heeft u een afspraak binnen één werkdag.

Actief in Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant.

bottom of page